Wyniki konkursu z Cudoteką
Opublikowano
przez
Drukuj
Piernik staropolski - dojrzewający II
Specjalnie dla Was przedstawiam drugi przepis na piernik dojrzewający. W sumie sama nie wiem, który lepszy :). Pierwszy znajdziecie tu. Ten jest inny, ma w sobie migdały i jest o połowę mniejszy. Obydwa pyszne. Ja dziś planuję zrobić swój i cały czas się waham, który przepis wybrać :).
Babeczki z masłem orzechowym
Jesień - bardzo lubię tę porę roku. Poza owocami:
jabłkami, gruszkami i śliwkami; warzywami: marchwią i dynią, z jesienią
zawsze kojarzą mi się orzechy i bakalie. Mogę powiedzieć, że na jesień
zamieniam się w wiewiórkę, która zbiera orzeszki, by potem je schrupać.
Tym razem przedstawiam Wam przepis z orzechami ziemnymi. W przepisie
jest samodzielnie zrobione przeze mnie masło orzechowe, ale oczywiście
możecie użyć też sklepowego.
Z przepisu otrzymamy ok. 15-20 muffinek w zależności od wielkości papilotek i blaszki, jaką posiadacie.
Racuchy z jabłkami na mące gryczanej (bezglutenowe)
Dla kogo:
- dla lubiących zdrowe odżywianie
- dla dzieci
- dla mających ochotę na racuszki w nowej odsłonie
- 200g serka naturalnego typu Bieluch
- płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- jajko
- łyżeczka cukru waniliowego
- 4 łyżki mąki gryczanej
- 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
- miód lub syrop klonowy do polania (opcjonalnie)
Subskrybuj:
Posty (Atom)
0 komentarze: