- dla chcących zaskoczyć swoich gości
- dla fanów innowacji kuchennych
- dla lubiących sprawiać niespodzianki dzieciakom
Należy upiec babeczki z ulubionego przepisu. Najlepiej o smaku czekoladowym lub waniliowym. Polecam te: muffinki czekoladowe z białą czekoladą, babeczki waniliowe, babeczki z colą, babeczki z czekoladą lub muffinki czekoladowe.
Składniki na masę:
Polecam masę budyniową z tego przepisu. Możemy wykorzystać każdą masę do dekoracji, którą chcemy np. waniliową.
Składniki na dekorację i środek:
- dowolne cukierki czekoladowe typu M&M's, najlepiej w wersji mini np. M&M's mini lub MiniLentilky (środek)
- cukierki typu M&M's z orzeszkiem (większe) np. M&M's nuts, Bominuts czy inne tego typu
Gotowe babeczki wystudzić. Wykroić z nich środek. Można to zrobić przy pomocy urządzenia do wykrawania lub też za pomocą wąskiego kieliszka. Zostawić odcięte wnętrzności. Dziurkę napełnić mini cukierkami i przykryć kawałkiem wcześniej wyciętego ciasta (zatkać). Udekorować dowolną masą, by nie było widać wycięcia. Na czubek masy dekoracyjnie położyć cukierka z orzeszkiem.
Pomysł na babeczkę zaczerpnęłam ze zdjęć z Internetu.
Jakiej masy tu użyłaś do dekoracji?
OdpowiedzUsuńhttp://www.maniawypiekania.pl/2015/05/masa-budyniowa-do-dekoracji-babeczek.html - masa budyniowa do dekoracji! Polecam!
OdpowiedzUsuń