Dla kogo:
- dla fanów budyniu
- dla szukających dobrej masy do dekoracji cupcake'ów czy przełożenia ciasta
- dla tych, którzy chcą czymś przyozdobić babeczkę
- budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek)
- 3-4 łyżki cukru
- 1,5 kostki masła (300g) - miękkiego
- 350-400 ml mleka
Wykonanie:
Masa nadaje się zarówno do ciast (jako warstwa kremu np jak tu z malinami) jak i do dekoracji babeczek czy tortów.
Czy mozesz napisac jakiej wielkosci budyn? Na 500ml mleka czy 750? Z cukrem czy lepszy bez? Pozdrawiam Kamila
OdpowiedzUsuńBudyń tradycyjny mały czyli na 500ml. Ja zazwyczaj używam bez cukru stąd te 3-4 łyżki cukru w przepisie, choć jak użyjesz z cukrem też będzie ok, ale masa będzie słodsza:) Pozdrawiam!!
Usuń