![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlmFMI7HA0rQWtgEXi4HS2mCZIRdU5o-aMcS-3c1R7S3jtyoDAtin9wweK1qPK8qA3qFrjxhz_Iy3sTynUmVZcH3UfEknr1cpZoRo6fIwASwcLRSQi0Gu8FQHj0kANnSNWl5PlEwTSYRI/s640/P9076686.ORF.jpg)
- dla lubiących domowe pieczywo
- dla tych, którzy kochają coś sobie pochrupać
- dla mających słabość do tych drożdżowych paluszków
- 150ml letniej wody
- 1,5 łyżeczki suchych drożdży (ok. 6g)
- łyżka oliwy
- 225g mąki pszennej
- szczypta drobnego cukru
- łyżeczka soli
- 2-3 łyżki ulubionych przypraw (opcjonalnie) np. oregano. pieprz, czosnek, rozmaryn itd.
Wykonanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaH4io8dd3uQyAalM9S_AR-an6zDVykkPd5C5PmEw5ceXkOcEF5VqwYnJHOLvRy_NTyEwoX8oJ-yl4mqksBFQcZoS-6ZVY4ZOf4wobLDYHK5KQ5TmRj5xhyTvmBqjGJRKZWP3oprKP6is/s200/P9076654.ORF.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEzwetL_mF5RVWAMKffOm9634-4tUbj9qOd6oiuGlZXSe5sRp4ATmDQSt6dNFYXYAtP4tGdCZ92XsozOjlYWk9G7KhqFiGRKkU1IcdunbmZ88DMnHRQyx5i1EWzkH1MO5a76dlaMnDiqQ/s200/P9076657.ORF.jpg)
Piecz w 180 stopniach przez ok. 35 minut (aż będą rumiane). Najlepiej studź na metalowej kratce.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
Przepis znalazłąm w książce Anneki Manning "Wypieki".
0 komentarze: