![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzDuBlPvEu7C_MNAgKaNt0_MHOOn5GS5XW6i1jdeRlmPfMHDtyBv-1FODtAHYYdiFxnM_qVJ58KnipszYKEQl9L3XHvcgzLhm_D7h-bott9Y6CaGIb7_I8eQZK56uWYUqqp5a7yJzCkHY/s1600/P1291015.ORF.jpg)
Dla kogo:
- dla poszukujących przepisu na babeczki dobre do dekoracji
- dla fanów babeczek
- dla fanów szybkich i łatwych wypieków
- 125g miękkiego masła
- 125g cukru
- 125g mąki "samorosnącej"*
- 2 jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki mleka
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl7ug_Nm8Tw8FVRZdvnPKC4e_q1Cg3UCD_tW1rWW01QCB1jMlMeHqedzWelD-72uMJOf12wflerfJNvxT5fKks4ROwbX3ebQQSr4uBLYraeLB1PuUV750FR4c3ft_yQlP171eGDVLXLmY/s1600/P1291010.ORF.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPMBy6cZlKmFSB-cYVu5N9pAgz-IRlSGH6sp8KZNswVeEUKjGIM9p9q5uEV03KQbhmow877aKtt0aFq0Pkk8wsNupd7p6r_AeR8mgzzQqeZ_sIpuPIXV1gJSTmwVxDXMyfdsLWyupL3lA/s1600/P1291011.ORF.jpg)
* Przepis na mąkę samorosnącą tzw. self-raising flour
- 500g mąki (typ 450)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Podane wyżej składniki przesiać i porządnie wymieszać.
świetne:)
OdpowiedzUsuńjaka to mąka samorosnąca?
OdpowiedzUsuńNa końcu przepisu znajduje się inf. o mące samorosnącej. Mąka samorosnąca jest bardzo popularna w UK. W Polsce nie mam jej w sprzedaży, ale można sobie z tym poradzić. Mieszając podane przeze mnie składniki otrzymamy domową mąkę samorosnącą.
Usuń