![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj99J26SHsa6SUpxoxj-thXemSwGJrl7Qf9ii_jvMW9iw90QEA_KOdWRekxpzx8Op3BVwgi0SjQ8d7nUs7qidTNn2kDcSU_jcD0ecd7RIDE674RPGjjly0jyYC7gNCp2aydhfYcDGCwVMc/s200/P7217622.jpg)
- dla mających wiśnię w ogrodzie
- dla fanów łatwych ciast
- dla lubiących kwaskowate owoce
- 400g mąki
- 250g cukru pudru
- 250g masła
- 15g proszku do pieczenia (małe opakowanie)
- 4 jajka
- 1 łyżka cukru waniliowego, przepis na domowy cukier waniliowy tutaj
- 700g wiśni
Umyć wiśnie i wydrylować je. Najlepiej zrobić to za pomocą drylownicy, ale kto jej nie ma może zrobić to ręcznie (ja pomagałam sobie trzonkiem łyżeczki).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhc8JK6zE7-Z1nkAtUfTSoFrhHG93_qgulLJM_rBYNcZUICnMyfDA3x0PAxieZa3GxoZcQnSLtGjR425xOJzMepKXqQykE-DUPYyh4_Irg8TPwfka_p4ykxWxHlpwK_LLOQV18Z2JDN8-E/s200/P7117423.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2scjObolpxP9muJ2nZpEupqkNMmwqiCpdnjK9oGthOzAM8m5EBk9yww7XoPApA3Vhkt8-1eTxSwP12XY7AzmNk24vnhM7c-PvcgaWj36s-jUFW3SNgjbOoBwjgGgFthSdx2JJOkXlORM/s200/P7117427.ORF.jpg)
Blacha: okrągła o średnicy 25-26 cm.
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska" M. Łebkowskiego.
![Kwaśnie, no właśnie](http://zmiksowani.pl/image/miks/1fc6af9894bada59efc20208e3958f0c_v2.jpg)
0 komentarze: