![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzff915rQcvvulisxXJjkYtgpwv4mhUiDrCC26ROvOsppADpKRgFmpiJNADSBFu2W7bsZtESbio_-YyyKIaRKAPVCXNGlqQ_8CBHbDzdepIPLpKWCsaEC73HrkRztrDpX9YP4lOXqfmMg/s200/P8068024.jpg)
- dla nie mających pomysłu co zrobić z mirabelkami
- dla lubiących kwaskowate klimaty
- dla fanów ciast z owocami
- szklanka maślanki
- szklanka cukru kryształu
- 3 jajka
- 2,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki oleju
- mały proszek do pieczenia (15g)
- cukier waniliowy (16g), przepis na domowy cukier waniliowy tutaj
- 1kg mirabelek (może być trochę ponad kilo)
- cukier puder (do posypania)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmJ5ZqvTwL_ya6NyEMNsIBGnbC0Em15Q1ukaSewMxytJoFAKL3WN4lqNTo-5ZIKqI4SUiID3q1Y24JbJjWdWlBx4vzECeQc4r1WFLJlq3NGdh9JGQoDGiaJNV6lPTocWksRM3jUL0O-IY/s200/P8058006.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0uHQ1TjTnasjgul0IOCNetcHTN4o1HnoDHTdVG_piAdU9y6ytqHWmz31jd0uHh8WQg_EErWXXjEeuFiOBxw9E0DDzNOm40I5DFbG6kvz_9qlCWFZYIsoqedQvzw1YXPD-AY4oVRE3bcY/s200/P8058009.jpg)
Po całkowitym wystudzeniu, ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Blacha: standardowa, prostokątna.
Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją z bloga www.pieczarkamysia.blox.pl
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/727/embed_JFBrwwpIxb2ahCPZvpgUxFaNg18ZzQzz.jpg)
Strasznie dawno nie jadłam mirabelek, a jeszcze na takim placku, pycha :)
OdpowiedzUsuń