![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC68hq-vKM5mbBVJ9qKRl3TODriWyFLWxSiZLDAT_rOyxGdZfLyoklMC4RbuKla0GPoMh9GD8JF8-_vlApAGQW0WZCMmytUgYn_ItiR1bjJvuUhrGeEXheR0QZUy8S7dv48mwFfKY9c2o/s1600/P7305467.ORF.jpg)
Świetny orzeźwiający (słodko-kwaśny) kompot mirabelkowy. Każdy kto choć raz jadł mirabelki wie o czym mowa :). Słodki środek i cierpka skórka.
Dla kogo:
- dla mających na zbyciu koszyk pełny mirabelek
- dla tych, którzy codziennie przechodzą obok zapomnianego, niedocenionego mirabelkowego drzewka
- dla fanów domowych przetworów
- około 2kg mirabelek
- 15 łyżek cukru (5 łyżek do każdego z 3 słoików)
- 3 łyżki cukru waniliowego (po łyżce do każdego słoika)
- cynamon (opcjonalnie - do smaku)
- 3 litrowe słoiki
Wykonanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio_HnvyOeXGsXTNl7zLbKHxzaRhWL4b_0qmntgvqTHejMi52F1lG9iVWladi_pttY_fIlajKAiXTj2Gt_bVPFV3yJxDnYEh6IZC9kGtxQ2S2WuBS0SOBKPXQa8IBIlzXTnD2kjo9AATp0/s1600/P7295453.ORF.jpg)
Przepis jest zmodyfikowaną lekko wersją z bloga www.chillibite.pl
0 komentarze: