Kawa różana z białą czekoladą


Kawa - zdecydowanie moja miłość! Lubię z mlekiem, z dodatkami i bez! Tym razem zaszalałam. Jeśli przyrządzicie tę kawę w domu to poczujecie się jak w kawiarni!

Dla kogo:
  • dla chcących urozmaicić sobie codzienną kawkę
  • dla chcących przenieść się do ogrodu
  • dla kawopijców
Składniki:
  • 2-3 kostki białej czekolady
  • jedna miarka espresso lub filiżanka Waszej ulubionej kawy
  • pół łyżeczki suszonych płatków róży
  • łyżka wody różanej (lub syropu różanego)
  • 50ml mleka
Wykonanie:
Białą czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub wrzucić po prostu na dno filiżanki. Zaparzyć kawę. Może być z kafetierki, z ekspresu lub nawet rozpuszczalna w najgorszym razie - taka jak lubicie. Spienić mleczko w spieniaczu, używając spieniacza ręcznego, dostawki do ekspresu. Białą czekoladę zalać gorącą kawą i wymieszać. Dolać wodę różaną/syrop. Nałożyć spienione mleko i posypać suszonymi płatkami róży. Mmmm :).



1 komentarz:

  1. Myślę, że zdecydowanie warto postawić na to - https://rankingiproduktow.pl/ranking-kaw-ziarnistych/
    A przynajmniej mi się wydaje, że porządne kawy ziarniste robią największą różnicę. A jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Jakieś pewniaki?

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM