Deser chia z mlekiem kokosowym i kiwi


Nie lubię marnować jedzenia więc, gdy po przygotowaniu Tarty kokosowej a la Bounty pozostało mi mleczko kokosowe postanowiłam, że muszę z nim coś zrobić. Padło na prosty deser z chia.

Dla kogo:
  • dla fanów zdrowego trybu życia
  • dla tych, którzy zrobili tartę a la Bounty i nie mają co zrobić z resztą mleczka kokosowego
  • dla kochających kokos

 Składniki:
  • 250ml mleka kokosowego 
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 kiwi
Wykonanie:
Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i wkładamy do lodówki, na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Międzyczasie dobrze jest zamieszać nasiona 1-2 razy. Wtedy ładnie napęcznieją. Kiwi dokładnie umyć i obrać. Pokroić w kosteczkę. Gotowy pudding nałożyć do szklanek i z wierzchu udekorować kiwi. 
Wg mnie deser jest smaczny bez cukru, ale jeśli lubicie można dosłodzić sobie mleko kokosowe. 



2 komentarze:

  1. Robiłam kilka tygodni temu też na mleku kokosowym, jest pyszny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak! Choć ja i tak, chyba najbardziej lubię na migdałowym.

      Usuń

INSTAGRAM