Dla kogo:
- dla fanów bakalii
- dla szukających ciasta, które na długo zachowa świeżość
- dla keksomaniaków
- 300g mąki
- 200g cukru pudru
- kostka masła (200g)
- 4 jajka
- 15g proszku do pieczenia (łyżeczka kopiata)
- 100g rodzynek
- 100g migdałów bez skórki (blanszowanych)
- 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 100-150g kandyzowanych owoców (u mnie mix + wiśnie)
Migdały sparzyć i zdjąć z nich skórkę (chyba, że mamy blanszowane). Bakalie posiekać i razem z rodzynkami obtoczyć w mące.
Blacha: korytko
Bardzo smakowicie wygląda to ciasto. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńJest świetne! Polecam wypróbować!
UsuńDużo bakalii tak jak lubię, super keksik :D
OdpowiedzUsuń