Racuchy z jabłkami na mące gryczanej (bezglutenowe)


Dla kogo:
  • dla lubiących zdrowe odżywianie
  • dla dzieci
  • dla mających ochotę na racuszki w nowej odsłonie
Składniki:
  • 200g serka naturalnego typu Bieluch
  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • jajko
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki mąki gryczanej
  • 2 jabłka obrane i pokrojone w kostkę
  • miód lub syrop klonowy do polania (opcjonalnie)

Wykonanie:
Wszystkie składniki poza jabłkami i miodem zmiksować lub porządnie połączyć w misce. Na koniec wsypać pokrojone jabłka i wymieszać.
Smażyć na patelni beztłuszczowej lub na cienkiej warstwie dobrze rozgrzanego tłuszczu (masła, oleju kokosowego). 
Po usmażeniu polać miodem, syropem klonowym lub spożywać saute. 



3 komentarze:

  1. wyglądają pyszniutko :)
    Zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale fajny przepis, po pierwsze praktycznie bez tłuszczu i z moim ukochanym serkiem Bieluch! :)

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM