![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXcfArLx4lasdZszyxJpVYBE_7fc8V75Fh7rLkWDVDAEwv7j0p5jgKP0qL8aL3w1VuR_ZsD9MJBFszI5j5-CAAPBgRRIGXwrmEHtPB_VGIYASO9oXAudTF4JBhs5GEIBMesKjCwZ1Fgz8/s1600/P9096732.ORF.jpg)
Dla kogo:
- dla fanów fig
- dla lubiących nowoczesne smaki
- dla chcących poczuć wspaniały zapach ciasta z rozmarynem
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- 10 dag zimnego masła pokrojonego na kawałeczki
- 1,5 łyżki świeżego drobno posiekanego rozmarynu (ewentualnie można zastąpić suszonym)
- 4-5 łyżek bardzo zimnej wody
- 1/3 szklanki śmietany18%
- 25 dag mascarpone
- 1/4 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki skórki otartej z cytryny
- szczypta soli
- 3 łyżki miodu
- 600-700g świeżych fig
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinDCY8gtjUkNAo8X1u93furW4fMa7_p73GfCjiWnyXE4I31buscbgyrNvNGUZZJZARL5lLmSBkOZIafmu7k72du01K_mVV5loDl3EYNDOeueo6Yj3jVpkyptxyWkNBjOEsmLZ-7ovoS90/s1600/P9076665.ORF.jpg)
Wykonanie kremu i owocowego wierzchu:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHYF9LTCS1F7_Wmd-74aR7toNhRvY_oEJr9vNFGlni_H2oO38ZXzB_oR_FHt4HoVDouENc9hoVBWDCR7IQ0ZJLnk4Cwe4H6NQ9m-s4pRc9itb2JeWogSQHnge3skQpBsJ5TWMwQKv6NXQ/s1600/P9076697.ORF.jpg)
Blacha: tortownica 26cm lub blaszka do tarty o średnicy 26cm
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2lBgUU0GAHjLtz0iSk5VuhKLyfptuTXJsJ2P_CP5zPQxOa2tQk0cUOSkElkNfQ9XuOruu7colafBspYPZhGMZKkaVNFQQY7q5APlDjWNX-hiqttWx9JC-n9IF7FB8fsqBmOJI6TreEUU/s1600/P9096731.ORF.jpg)
Przepis znaleziony na www.magazyn-kuchnia.pl
![Ciacho na widelcu](http://zmiksowani.pl/image/miks/42c7f1ab20da7a29467a8403ff55b0a6_v2.jpg)
O to dla mnie! Jestem fanem i fig i nowych smaków. Pycha :)
OdpowiedzUsuń