Koktajl z awokado, ananasa z dodatkiem chia (bez glutenu, laktozy i glutenu)

Gdy zostaje mi w domu awokado wtedy zwykle ląduje ono w koktajlu. Dzięki dodaniu awokado koktajl robi się sycący, gęsty i kremowy. Polecam dla wszystkich, którzy szukają czegoś pożywnego na drugie śniadanie czy deser. 

Dla kogo:

  • dla potrzebujących napoju mocy
  • dla fanów awokado
  • dla lubiących aksamitne, kremowe koktajle



Składniki:

  • małe awokado
  • 250g ananasa (świeżego lub z puszki)
  • szklanka mleka roślinnego 
  • łyżeczka nasion chia

Wykonanie tradycyjne:
Awokado obrać, usunąć pestkę. Dorzucić resztę składników i zmiksować w blenderze na gładko. 

Wykonanie w Thermomixie:
Składniki wrzucić do naczynia miksującego i zmiksować 30s. obr. 8.
Przepis znalazłam na portalu Dieta Thermomiskowa.

0 komentarze:

INSTAGRAM