Wafle ryżowe z czekoladą


Zawsze w sklepie, gdy przechodzę koło półki z waflami ryżowymi mam ochotę kupić gotowe wafle oblane czekoladą. Zawsze biję się z myślami...przecież przygotowanie takich wafli to chwilka, a nie tylko będę dokładnie wiedziała czy je smaruję, ale też będzie trochę taniej. W końcu zmobilizowałam się, by przygotować je samodzielnie. Czas przygotowania: 10 minut! Polecam!

Dla kogo:
  • dla szukających lekkiej przekąski do zabrania do pracy/szkoły
  • dla bezglutenowców
  • dla lubiących samodzielnie wykonywać sklepowe smakołyki

 Składniki:
  • paczka wafli ryżowych
  • 100g czekolady (gorzkiej lub mlecznej)
Wykonanie: 
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wafle rozłożyć na desce i nakładać po 1 łyżeczce czekolady na wafel. Rozsmarować. 
W zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcecie otrzymać, na tyle wafli Wam jej wystarczy. Ja rozsmarowałam tabliczkę czekolady na 7 waflach. 





1 komentarz:

INSTAGRAM