Masa owocowa z mascarpone do babeczek


Jak zawsze mam w domu słodkie korpusy do babeczek na wypadek niespodziewanych gości. Mój mąż jest wielkim fanem masy owocowej do babeczek z tego przepisu, jednak tym razem ze względu na to, że jestem w ciąży i na imprezie miały być też małe dzieci (w masie jest surowe białko) stwierdziłam, że muszę wymyślić coś innego. W ten sposób powstała ta oto masa. Idealna dla dzieci, idealna na lato, gdy będą już świeże owoce. W zależności od użytych owoców można nawet całkowicie zrezygnować z jej słodzenia.

Dla kogo:
  • dla dzieci
  • dla tych, którzy trzymają korpusy od babeczek na czarną godzinę
  • dla fanów owocowych mas

Składniki:
  • mieszanka owocowa (mrożona) 450g lub świeże owoce
  • 375g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
  • kandyzowane czereśnie (opcjonalnie)
Wykonanie:
Owoce rozmrozić i odsączyć z soku. Zmiksować blenderem dodając serek. Owoce można zmiksować na gładką masę lub pozostawić kawałki owoców. Spróbować. Jeśli będzie zbyt kwaśna można dodać cukier. 
Masę nakładać do korpusów i udekorować kandyzowanymi wisienkami.
Masy wystarczy na ok. 30 sztuk babeczek.


0 komentarze:

INSTAGRAM