![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHTYBIBIrbm7A8kLHiPiIZ7yN7dpHc8W80iGTfpDxYlrwJiOD6IF0bkuG6C8jVpbuWALdVqIkwZHd1vacfE5sPOVpnCSqAP_rNxaxQtyQ5EQQf1oSVWGu-HUgEJ4PNdjh6ZuL4pfUjO6M/s640/P4283556.ORF.jpg)
Coś lekkiego na Nowy Rok. Po świętach, chyba mało kto ma ochotę na słodycze. Makaroniki zrobiłam, gdyż kiedyś zalegały u mnie kandyzowane owoce i myślałam jak je wykorzystać. Oto przepis, który Wam w tym pomoże.
Dla kogo:
- dla tych, którzy myślą nad wykorzystaniem zamrożonych białek
- dla szukających bezglutenowych przysmaków
- dla fanów makaroników w każdej postaci
Składniki:
- 3 białka jajek (najlepiej dużych)
- szklanka zmielonych migdałów (ok. 170g)
- 3/4 szklanki cukru
- 2/3 szklanki grubo posiekanego kandyzowanego ananasa
- 2/3 szklanki grubo posiekanych kandyzowanych wiśni
- szczypta soli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5PWqLiJ9nY1nbyZ08TXi2apUV6K8y9LLH_xy1wfs2-L3clyUpAS7nV9xecXaP9KbouMm1HCbBrUDbb84J02cESAiK98YsNUsDdIsVlOxJ8K8RvzLox1f357H0APPyU5J2Bk83zyz7B7s/s200/P4283541.ORF.jpg)
Przepis pochodzi z książki "Ciasteczka - 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję".
0 komentarze: