![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG1aeiBW4Pfjz8kBVKCOPRn3zGsk24h9whHyprpNuYJtRavR9yMxocRgX7iTB0hVIDmKqa5Z8JCZ8aU3W11R-ZftQs-dv0YziUXbAu5HyhVKK3g2COLUQmmpeStQE7G5IW0ED39UA-RVE/s200/PB029160.ORF.jpg)
- dla mających ochotę na sernik
- dla lubiących kokos
- dla chcących spróbować sernika z "czymś innym"
- 20 dag mąki
- 100g masła
- jajko
- 3 łyżki cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 750g mielonego tłustego sera
- 20 dag cukru
- 3 żółtka
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki śmietany 30%
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki rodzynek
- łyżka skórki pomarańczowej (smażonej lub kandyzowanej)
- budyń waniliowy
- łyżka mąki
- 10dag wiórków kokosowych
- 3 białka
- 3 łyżki cukru
Wykonanie ciasta:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhsHxqr6bVUWdI2tpEpkpxBmMxNM4hzbb_NeXekFVsqy9tI-hxt9w2pocCVrGvp1OXln2WeqKsV9O1eOijvMtHrobTEDz_eThE0miI_amRKf5EvFgjhfAJpcm2kp3ukoWkhmuzGzX6ZEY/s200/PB029136.ORF.jpg)
Wykonanie masy serowej:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxNlPW-KzdF5wD7-2L6H_skmOGLlDjD6gUFxsn2Mojgt95BCArt2xlWjJEvoJt4S95J3MKMlwpJNY6ROZOPALKrX-o9Q7lNkBgL4stdubj_h1rrJ1yYfdeZdcn_y8gBAKNxKiB1nEs-2s/s200/PB029140.ORF-001.jpg)
Wykonanie bezy kokosowej:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1YQIjCtNJ96yrgcxOPC1j5xwZqWNJX9FvAtG4Lm68TUSAT4BolFfjDq-2EdfXbgU234X2TtwQfQ2rFA2B4d3rjOoekr3cm0smIz3OfUnwi3e0JlQNYADRR0xfFEe2xiOg5gqkq7Amm0/s200/PB029143.ORF.jpg)
Przepis pochodzi z Biblioteki Poradnika Domowego cz. 14 "Serniki".
![Serniki dla Miksera - edycja 1.14](http://zmiksowani.pl/image/miks/6138a45d6f2775c1e9ef14e467aa2de8_v2.jpg)
0 komentarze: