![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOELkbRhS2r9pAufBPPWpLFBY1Ay3vGMVrixhIE3CRTP_Q6zkB8D3T8fEZn4q9kIe1qideT7UHDsD8R6TqYGZG9RzBRHsoG6SoIk3H_FMseecwArJ38Eo7w5G85ZcB8QCYovKWBtcCmG4/s640/20131215-_MG_0606+www.jpg)
Dla kogo:
- dla nie mających pomysłu jak wykorzystać syrop klonowy
- dla fanów syropu klonowego
- dla chcących spróbować muffinek o zupełnie niespotykanym smaku
- 300g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 120g masła
- 50g jasnego brązowego cukru - demerara
- 150ml syropu klonowego
- 5 łyżek mleka
- 40g gorzkiej czekolady
- 50g orzechów włoskich
- 2 jajka
- orzechy włoskie
- lukier
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnWBWez9CafiAy3n4TR_xqzR65AqGNkwPjoyWCTy0UPgu0tZXNiQPeoicsWaueZ08DrjEnpRHrgmdJVqfDsoYZxf08oR3N8vbb8tdEa80erKTkVDJUaTvkT2dyFh8poAATFDk5vpEurNU/s200/20131215-_MG_0558+www.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn0qHsyvoLtF2oP4E3uAcAl0yq2iGbBedEtl7yFA-aiGzcjlRreL34me3j2F7T3jrpslwR7-SGmlqVdd0jwEp5z8xVipPGpgS2ljlA7QTkuPFVavWIjd0wMH8V1pHCPjsitoDFh0gRM6U/s200/20131215-_MG_0574+www.jpg)
Piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu muffinek polać lukrem i ozdobić pokrojonymi orzechami włoskimi.
Z przepisu wyszło mi 15 sztuk muffinek.
Przepis pochodzi z bloga http://siepieczeigotuje.blogspot.se.
fot. Magdalena Ziemiańska.
0 komentarze: