![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkeV8JQru3X3kAYXJrps0wWC6-QOsrZdFU3ItTClLSeSt7wd6r64mgljuhKzwXFXjoZ2UiyGdQ_NRBK1th0oW3_ZQvKmlrWTKiTkwSWGW6oaeCK75TaiY7mT3FJZg7q2C8ro4U45JFjC0/s200/PC180005.ORF.jpg)
- dla szukających przepisu na łatwe ciasto
- dla lubiących przepisy "szklankowe"
- dla szukających przepisu na szybkie ciasto
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka dowolnego dżemu
- 1 łyżka cynamonu
- pół kostki masła
- pół szklanki orzechów włoskich
- 150-200g polewy czekoladowej
- orzechy włoskie (opcjonalnie)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4XCTuNr2CZoWhq2xCT6Yjp7powO8oiKajji8eN4_3_R09JF-rXxNQIMEdca1FPjhOel9ZHfXWBLO5MnOU3YVLfp7r3hheQKQuU3IOF3IolmaF4-3LTF_R1LFPVXSnw6VVAPWCmd1U0qM/s200/PC189973.ORF.jpg)
Blachę "keksówkę" wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią ciasto.
Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić i oblać polewą czekoladową. Na polewę można także nasypać troszkę orzechów włoskich dla dekoracji.
Przepis pochodzi od mojej teściowej.
![Orzech](http://zmiksowani.pl/image/miks/be02e02e3068eb90f36f484c9c1ffd4d_v2.jpg)
0 komentarze: