Krem do dekoracji babeczek, ciast i tortów

Dla kogo:
  • dla szukających kremu, który fajnie utrzymuje kształt
  • dla chcących spróbować kremu z masła roślinnego
  • dla fanów dekorowania ciast
Składniki:
  • szklanka masła roślinnego
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • sok z połówki cytryny
  • 6-7 łyżek kwaśnej lub słodkiej śmietany
  • barwnik cukierniczy - zielony (szczypta) - ja używałam barwnika w proszku
Wykonanie:
Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową.
Dokładnie utrzeć masło z cukrem i dodać barwnik (na czubku rączki od łyżeczki - nie więcej niż ziarenko pieprzu). Potem dodać śmietanę, a na koniec sok z cytryny.
Krem nałożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i formować choinki lub inne kształty, później udekorować różnymi posypkami itp.


Przykładowe dekoracje wykonane tym kremem:


0 komentarze:

INSTAGRAM