![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaz7s8ph6c0JbV166R4F7VksLFfh8lmKo5vGW7ywb9M5tlpdhMJduEk15Zuu3zxFmXVDC0lA6jO-skHG3PaXPPfDQgsGsgJQx7OL_1HA6ZB31V1nu5rey8_JAk-NGgDaWhBMjQ6brGsSg/s200/PA118636.ORF.jpg)
- dla chcących spróbować połączenia smaku gruszek i orzechów włoskich
- dla fanów owocowych ciast
- dla szukających przepisu na łatwe ciasto
- 400g mąki pszennej
- 250g cukru pudru
- 250g masła
- 100g orzechów włoskich
- 4 jajka
- 700g gruszek
- 15g proszku do pieczenia (małe opakowanie)
- cytryna
- cukier puder i cynamon do posypania
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzBSKJPK5AIXU9BtpDSrAAGrfL__uzTtzv7A_Gfc1dlvZmXUqIQE9IJjh36mEaQgm0u8lJPGWEH7NVtnPWeZA454e5wQWBor4Bd1F-9mS_pHdxJpQ1c1cc59OIhcZ6hr39LtCioqQzooI/s200/PA118617.ORF.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicZndwUdg6N0CykbnOSeqp6Il5Ri3srxZWcbIfxa1MN8Xh7w6-HqOia3RO7ZIBno1e2OnwIPTvWZOSiD-nRxJCTsuJSbheup6fctZZ0-C5Yg7qoGBLz9Zs-PstEl3vmYkAUqFk45ZzE1s/s200/PA118618.ORF.jpg)
Blacha: okrągła, 26cm
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVekg2U8Z4LsEQwUb6twdVRX9dfbJoHHNpRArIU1eZxVvoCLPoM7Rdff3Hq9SP37y4lQbPRKpW04Aoz9oIHU23F5P89TUahiFmuEa3yTPAVBtxsXqp2cFfxNzWB7y_Osr5EKgaYftrYJs/s640/PA118622.ORF.jpg)
Przepis z książki: "Kuchnia polska. Dania na każdą okazję".
0 komentarze: