![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-ZjI4zH9sOBr6y6jm4TpOH5010Wga_7WRvZDqLBVQWkPBnD-fmp2WlpPrBnC6CCMTGEKb9oGSbVwhORRYHRErvY0laVkWp9E5XybbWleH46jO5diB10TvR4rTJlVX4Fd9yjyoCGpxIn8/s200/P5026375.jpg)
- dla fanów kawy
- dla miłośników czekolady
- dla mających ochotę na coś słodkiego z lodówki
- tabliczka (100g) gorzkiej czekolady
- 6 jajek
- 60ml kawy espresso
- 100g drobnego cukru do wypieków
- bita śmietana (opcjonalnie)
- granulki kawy, ziarenka kawy w czekoladzie (opcjonalnie)
Rozpuścić gorzką czekoladę (najlepiej na parze) i wymieszać ją z kawą espresso. Jajka sparzyć wrzątkiem. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną (prawie białą) masę. Dodać czekoladę z kawą. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie połączyć z masą czekoladową.
Mus przełożyć do szklanek i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Można podawać z bitą śmietaną i posypany granulkami kawy.
Z przepisu wychodzą 4 musy.
Przepis pochodzi z książki "Kawa - sekrety baristy".
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/655/embed_KOHP4Rin3ujCSfpqAGd58cMwxPfXPQzz.jpg)
![Kawa...i co dalej?](http://zmiksowani.pl/image/miks/2229b7bfed0901ffe75815d3d3609476_v2.jpg)
Pięknie się prezentuje, musi być pyszny
OdpowiedzUsuń