![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg019vS1V83lLWqwE_Ttsk_MQI-ET1Q-1ooM4pP7pjCSBqX8ig7oOOaFMZSn9XTy18QZq3hzKZwg0hh3ZSQM47kXS2lghAci1a1myrLzT-Beh7an9xOp4E63NZABtbGAndkMB1dSjO95p8/s640/P8015508.ORF.jpg)
Pyszna, orzeźwiająca alternatywa dla zwykłej lemoniady.
Dla kogo:
- dla tych, którzy szukają pomysłu co zrobić z wielkim arbuzem
- dla szukających orzeźwienia
- dla lubiących innowacje w kuchni
- ćwiartka dużego arbuza
- sok z połowy cytryny
- połowa cytryny pokrojonej na plasterki
- 2 łyżki syropu limonkowego (opcjonalnie)
- 2 łyżki syropu miętowego (opcjonalnie)
- woda mineralna do rozcieńczenia (ok. 2 szklanki)
- listki mięty (garść)
- listki melisy (garść)
- kostki lodu
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2QGD6O75KxMg_C2yyo81bqhmC80nvaswafU47rZ6KGudB5N4r3_yNN-2IeAPRQ0vcxuAWm4I8q6SetLIeQDeLy_Lov3tn1rLiuqA5meZG2EKMxNuWvFNvpWdxPrdbGZuE61OPRWKce5U/s200/P8015491.ORF.jpg)
Arbuza pokroić na kawałki i usunąć pestki. Zblendować go w blenderze razem z listkami mięty i melisy. Przelać zmiksowanego arbuza do dzbanka. Wcisnąć sok z cytryny. Dolać syropy - limonkowy i miętowy. Dolać wodę i kostki lodu. Wymieszać, udekorować plasterkami cytryny i voila!
co to jest ta "voila" do dekoracji?
OdpowiedzUsuńDobry żart :)
Usuń