![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNGSwzyU9exnguBIAGqF5hJcwe0NLOP9LqySwUTguhq4lOkz3XmAp4N75OXoe_QrMOl0SOyxbxlQ3McnV6QwvNycgD6nvDhDBsqXOfMgZ7EFSnculCCp30tV2OpWtWK7aj3ggQY073IbE/s640/PA309084.ORF.jpg)
Dla kogo:
- dla nie mających pomysłu jak wykorzystać zalegającą na półce puszkę ananasów
- dla lubiących wilgotne muffinki
- dla szukających pomysłu na zdrową przekąskę na 2 śniadanie
- 1,5 szklanki mąki pszennej (ok. 190g)
- 2/3 szklanki cukru (ok.100g)
- jajko
- pół szklanki oleju
- pół szklanki płatków owsianych (górskich) - ok. 50g
- 100ml maślanki
- 80ml syropu ananasowego (z puszki)
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 250g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki
- płatki migdałowe
- cukier trzcinowy - demerara
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCDqBTixrZycT8UbkyfmqFzbE-ZxTlvEOQ3CqENgp0YKpDqgdjPXJ4xG-LpiZ4sAcipzpdNKvsnmOrWVt6qNTnabyBD4SUhfWSY_QpucCHAnsrnaj0NqsOm4VScRwnGeo4Zi2ch7FI6pI/s200/PA309049.ORF.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3al0s3sTPiT3sNh2Jhq-L57gXcO2zwCk0BnfhO6PexE85esGC7EWCclbuMqMYrQi120Rldx75cqlRmyOCg7kuJ6zDeaYKASuouzrGd5Os2EinezVasGL08YTkJtEsBX_IhKFTzgfEcT4/s200/PA309062.ORF.jpg)
Piec ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni.
Ciasta wystarcza na ok. 14 muffinek.
Przepis pochodzi ze strony: www.mojewypieki.com
Świetny i niezawodny przepis, często z niego korzystam.
OdpowiedzUsuńZamiast ananasa można dać cukinię na słodko?
OdpowiedzUsuń