Nigdy nie przepadałam za ciastami z bananami. Bałam się, że tym razem też będę niezadowolona, jednak spotkała mnie niespodzianka! Ciasto jest przepyszne! Aga z Ciasteczkolandii, gdzie znalazłam przepis pisała, że jej babka nie smakowała przez mąkę pełnoziarnistą - wg mnie w ogóle jej tutaj nie czuć. Babka jest wilgotna i pięknie pachnie bananami. Na pewno wykonam ją jeszcze niejeden raz!
Dla kogo:
- dla fanów mąki pełnoziarnistej
- dla posiadających przejrzałe banany
- dla lubiących fajne babki:)
- 220g mąki pszennej
- 120g mąki pełnoziarnistej
- 70g kakao
- 200g cukru pudru
- 2 duże bardzo dojrzałe banany (najlepiej przejrzałe)
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- 125ml jogurtu
- 100ml mleka
- 125 ml oleju
- 150 cukru pudru
- 3 łyżki mleka
- łyżka kakao
2 komentarze: